Valikko

Tietoa Svanesta®

Pitää pysyä edellä. Innovatiiviset ja tekniset tuoteominaisuudet pitävät meidän joutsenennokan verran kilpailijoitamme edellä. Siksi sanomme, että sisin ratkaisee.

Laatua vuodesta 1937

Norjalainen kalustevalmistaja Ekornes toi vuonna 1937 markkinoille ensimmäisen tuotemerkkinsä, joka oli Svane. Vuoden 1937 Svanesta on pitkä matka nykyiseen, mutta ihmisten luottamus tuotemerkkiin on yhtä vahva. Tämän luottamuksen lunastamme joka yö.

Sisin on tärkein

Ekornes Bedsillä sanomme, että sisin on tärkein, sillä patjojen sisällä oleva materiaali raktaisee, nukutko hyvin monta vuotta vai et. On etu, kun sänky näyttää hyvältä ja sopii makuuhuoneeseen, mutta siinä pitää myös olla ominaisuuksia, jotka antavat hyvän unen.

IntelliGel on esimerkki siitä, että otamme nukkumismukavuuden tosissamme ja että sisin on tärkein. Tämä ainutlaatuinen materiaali on mukana jakamassa hartioihin ja lanteisiin kohdistuvaa painetta, tukemassa kehoa sen liikkeissä ja asennoissa ja mahdollistaa hyvän ilmanvaihdon, joka pitää lämpötilan miellyttävänä.

2014 toimme markkinoille uuden petauspatjavalikoiman, jossa olemme kehittäneet filosofiaa sisin on tärkein. Näiden petauspatjojen sisukset ja tekstiililaadut näyttävät, ettemme ole ainoastaan huomioineet estetiikkaa, vaan myös materiaalivalintoihin on panostettu. Lue lisää näistä ominaisuuksista täältä.

Et näe kaikkia Svane tuote-etuja paljaalla silmällä – mutta niinhän se on, että sisin on tärkein.

Svane® Zefir – testivoittaja

Ergonomie Institut München ja Testfakta järjestivät kevään 2013 aikana laajan patjojen toimintaa koskevan testin. Svane Zefir runkopatjaa testattiin objektiivisesti kilpailijoidemme huippumalleja vastaan. Patja todettiin testin parhaaksi kokonaispistemäärän ollessa 4,22 (asteikolla 1,0–5,0).

Lue lisää testistä lataamalla seuraavat esitteet:
Testfaktan testi

Katso video testistä täällä

Ergonomiset ominaisuudet, ilmanvaihto sekä yleinen kestävyys ja kulutuskestävyys

Testissä vertailtiin patjojen toiminnallisia ominaisuuksia. Arviointikriteereinä olivat tekijät, jotka ovat ratkaisevia käyttäjän nukkumismukavuuden kannalta. Lyhyesti sanottuna kyseessä ovat ergonomiset ominaisuudet, ilmanvaihto sekä yleinen kestävyys ja kulutuskestävyys. Svane® Zefir sai näistä osa-alueista suurimmat yhteispisteet.

Testi osoittaa, että markkinoilla olevien tuotteiden toiminnallisuuksissa on eroja. Hyviä patjanvalmistajia on paljon, mutta me olemme joutsenenkaulan verran muita edellä.

Ekornes Beds faktaa

Ekornes Beds AS sijaitsee Fetin kunnassa noin 30 km koilliseen Oslosta. Yritys on Ekornes ASA:n kokonaan omistama tytäryhtiö ja koko toimintaketju (tuotanto, asiakaspalvelu, tuotekehitys, myynti, kirjanpito ja myynnin johto) sijaitsee Fetsundissa. Tehdas on kooltaan 27 000 m2 ja toimi sahana, kun Ekornes osti sen syksyllä 1962. Omistamme tuotemerkin Svane ja keskitymme kehittämään markkinoiden parhaan nukkumismukavuuden ainutlaatuisten, vain Svanen patjoissa olevien, materiaalien kautta. Tuotteitamme myydään Norjan lisäksi Tanskassa, Suomessa, Saksassa ja Sveitsissä.

Tehdas sijaitsee luonnonsuojelualueella, jossa on muun muassa rekisteröity 260 eri lintulajia. Tämä kohdistaa tehtaaseen kovat ympäristövaatimukset muun muassa päästöjen suhteen.

Historia

Hyvän makuuasennon ja riittävän unen ja levon saamisen välillä on selkeä yhteys. Nykyään voimme osoittaa yhteyden tieteellisesti, mutta kun Jens E. Ekornes vuonna 1937 valmisti ensimmäiset Svane-patjat, hän oli vain päätellyt asian olevan näin.

Tunnettu merkkituote

Vuonna 1934 Jens E. Ekornes palasi Saksasta koneiden kera ja ryhtyi valmistamaan jousia kasvavan kalusteteollisuuden tarpeisiin. Ajatus omasta patjatuotannosta syntyi, kun hän näki englantilaiset yhteen sidotut jouset. Hänelle valkeni, että tällaisilla jousilla saisi kevyempiä ja mukavampia patjoja, ja hän ryhtyi työhön. Jousitetuista ja hengittävistä Svane-patjoista tuli välittömästi suosittuja: ihmiset nukkuivat paremmin. Svane-patjat olivat kaikkien huulilla, ja kaikki halusivat sellaisen.

Vuonna 1937 perustettiin Svane-tuotemerkki, ja ensimmäiset patjamallit Eva, Ideal ja Rekord tulivat myyntiin Norjan markkinoilla. Svane oli Norjan kalusteteollisuuden ensimmäinen oikea tuotemerkki, ja siitä on sittemmin tullut tunnettu merkkituote sekä Norjassa että kansainvälisesti.

Tietoa Ekornesista

Ekornes ASA on Pohjoismaiden suurin kalustevalmistaja, joka omistaa mm. tavaramerkit Ekornes, Stressless ja Svane. Stressless kuuluu maailman tunnetuimpiin kalustetavaramerkkeihin, ja Ekornes, Stressless ja Svane ovat Norjan kalustealan tunnetuimmat merkit. Valmistus tapahtuu seitsemässä tehtaassa, joista kuusi sijaitsee Norjassa ja yksi Yhdysvalloissa. Tuotteita myydään useimmissa maailman maissa yrityksen omien myyntiyritysten kautta valikoiduilla markkinoilla.

www.ekornes.fi

Mukavuus ja toimivuus keskipisteessä

Ekornesin visio on olla maailman houkuttelevin kodinsisustuksen kalustevalmistaja. Ekornesin liikeidea perustuu tuotevalikoimaan, joka hintansa ja muotoilunsa puolesta sopii laajalle asiakasjoukolle. Lisäksi konserni kehittää ja valmistaa tuotteita, joiden mukavuus ja toimivuus ovat erinomaiset.

Ekornes ASA on Ekornes-konsernin emoyhtiö. Konsernin tehtaat on jaettu tuotealueiden Stressless, Ekornes Collection (sohvat) ja Svane mukaan. Konsernin yhteiset toiminnot sijaitsevat Ekornes ASA:ssa, mukaan lukien konsernijohto, markkinointi, taloushallinto, hankinta sekä Stressless- ja Ekornes Collection -tuotteiden tuotekehitys.

Ekornes ja ympäristö

Ekornes suhtautuu vakavasti tuotteittensa valmistukseen, jakeluun ja käyttöön liittyvään ympäristövastuuseen. Teemme tehtaissamme jatkuvasti uudistuksia, jotka hyödyttävät sekä sisäistä että ulkoista ympäristöä ja valitsemme ympäristöystävällisiä raaka-aineita. Kestävä tuotanto ja pitkäkestoiset tuotteet ovat myös tulevaisuudessa kehitystyömme tavoite.

Tunnettu merkkituote

Kaikessa yrityksemme toiminnassa noudatetaan seuraavia ydinarvoja:

  • Ekornes on ympäristöystävällinen yritys. Tuotteiden ympäristökuormituksen tulee olla mahdollisimman pieni.
  • Ekornesin tavoitteena on pienentää terveysriskejä työpaikoilla.
  • Ekornes tekee sijoituksia ehkäistäkseen ympäristö- ja terveyshaittoja.
  • Ympäristötietojen tulee olla yleisesti saatavilla esimerkiksi ympäristöselosteena (EPD).

  • Ekornes tiedottaa ympäristövastuunsa hoitamisesta asiallisesti ja avoimesti. Ekornesin pitkän aikavälin tavoite on kehittää ympäristötoiminnasta kilpailuetu pysymällä kilpailijoiden edellä myös tällä osa-alueella.

Svane-patjat valmistetaan Öko-Tex 100 -merkityistä raaka-aineista. Kaikki vaahtomuovijäämät käytetään uudelleen omassa vaahtomuovituotannossamme, ja muu jäte ja pakkausjäte toimitetaan kierrätykseen tai uusiokäyttöön.